New York Fed: s „Bitcoin Is Just Another Fiat“ påstår gnistor kontrovers

„Jag vet inte om deras avsikt är att denigrera bitcoin men det kommer ut på det sättet,“ sa Nic Carter i en NY Fed-rapport.

New York Fed: s „Bitcoin Is Just Another Fiat“ påstår gnistor kontrovers

Ekonomer med New York Federal Reserve tror inte att bitcoin är en ny typ av pengar.

Bitcoin , det decentraliserade, tillåtna, tillförlitliga digitala värdesystemet som en anonym programmerare skapade för över ett decennium sedan är „bara ett annat exempel på fiatpengar“, säger Michael Lee och Antoine Martin i en torsdagens blogginlägg .

„Bitcoin kan vara pengar, men det är inte en ny typ av pengar,“ sade de. Dollarräkningar är fiat, gigantiska kalkstenhjul var en gång fiat och bitcoin är också fiat, sade de.

Deras argument tycktes använda en definition av fiatpengar som ett intrinsiskt värdelöst objekt vars enda värde härrör från bärarens tro på att han eller hon kan använda dem för varor.

Men en sådan definition felklassificerar beskaffenheten av bitcoin genom att böja själva betydelsen av fiat, säger Nic Carter, en partner på blockchainfokuserad Castle Island Ventures och ofta kryptokommentator ( inklusive för CoinDesk ).

Carter sa att fiatvaluta, såsom dollarräkningar, har värde eftersom den utfärdande myndigheten säger det. Men det är inte alls fallet med bitcoin, sade han.

„Jag vet inte om deras avsikt är att denigrera bitcoin men det kommer ut på det sättet,“ sa Carter om NY Fed-ekonomerna. I en tweet kallade han Feds argument „galen.“

Vad är bitcoin?

Martin och Lee påpekar att Bitcoin-ekosystemets verkliga nyhet ligger i den nya ”utbytningsmekanismen” som det skapade. „Förmågan att göra elektroniska utbyten utan en betrodd part – ett avgörande kännetecken för Bitcoin Profit – är helt ny“, sade de.

Enkelt uttryckt, det hade aldrig funnits ett verkligt sätt att genomföra „elektroniska överföringar utan tredje part“ innan Bitcoin kom, sade de. Ja, centralbanker och affärsbanker och ett ekosystem med finansiella produkter tillät alla pengar elektroniskt innan. Men de fungerade alla eftersom en tredje part sa det. De sa att det inte är fallet med Bitcoin.

Bitcoin innovationer tillåter en efterföljande våg av liknande tillförlitliga pengar att främja och växa: stablecoins, initiala mynterbjudanden såväl som oväntade tillgångar, som CryptoKitties, påpekar de. Men de hävdar också att ingen av dessa är nya former av pengar heller.

„Det är mer exakt att tänka på Bitcoin som en ny typ av utbytningsmekanism som kan stödja överföring av pengar såväl som andra saker,“ sade de.

Carter håller med om att Bitcoin gav världen ett nytt sätt att flytta pengar, utmanade författarnas påstående att Bitcoin blockchain borde innehålla andra tillgångar och sa att det var omöjligt att skilja från bitcoin’s monierade natur från den mekanism som den existerar på.

”De monetära egenskaperna är också väsentliga. Det var tydligt på det sätt som Satoshi beskrev ”dess begränsade utbud, sa han.

Ekonomerna drog slutsatsen att det är viktigt att definiera vad som faktiskt är nytt för bitcoin av historiska skäl.

„Historia ger lektioner om vad som gör en bra pengar och vad som gör en bra överföringsmekanism,“ skrev de. „Dessa lektioner kan hjälpa kryptokurser att utvecklas på ett sätt som gör dem mer användbara.“

Dieser Beitrag wurde am 21. Juni 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.