Bitcoin zal nooit echte privacy hebben, zegt Andreas Antonopoulos

Volgens Antonopoulos is de kans groot dat het Bitcoin-netwerk nooit volledige privacy zal ervaren zoals Monero.

Andreas Antonopoulos, de populaire Bitcoin en open blockchain advocate, heeft gezegd dat hij wenste dat Bitcoin meer privacy had. Hij gelooft dat Bitcoin waarschijnlijk nooit echte privacy zal hebben.

Antonopoulos heeft zijn mening openbaar gemaakt via een Bitcoin-vraag- en antwoord-videostream op zijn YouTube-kanaal. De post was gericht op het aanspreken van privacy-functies, waarbij Bitcoin werd vergeleken met open-source crypto Monero (XMR). Hij concludeerde dat Bitcoin hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde privacy-features zal implementeren als Monero.

Hij motiveerde zijn mening met twee redenen. Ten eerste gelooft hij dat een vergelijkbare privacyimplementatie in Bitcoin een enorme controverse zou veroorzaken voor de koningsmunt. Ten tweede zal Bitcoin Code niet in staat zijn om sluipadressen te implementeren vanwege de manier waarop het is gebouwd.

De pleitbezorger stelde echter mogelijke oplossingen ter verbetering van het netwerk voor, zoals die van Taproot, Schnorr of Tapscript. Hoe dan ook, hij gelooft dat het nog steeds niet mogelijk is om stealth-adressen of ringsignaturen te integreren zoals Monero dat doet op zijn netwerk.

Antonopoulos is niet de eerste persoon die Taproot, Schnorr of Tapscript privacyprotocollen aanbeveelt. Veel enthousiastelingen binnen de cryptogemeenschap bevelen het trio voor Bitcoin aan.

Met name de onderzoeksdirecteur van Blockstream, Andrew Poelstra, heeft Taproot publiekelijk gesteund door te zeggen dat alle transacties er hetzelfde uitzien. Een niet te onderscheiden transactie op het netwerk maakt het volgens hem moeilijk voor indringers om te traceren.

Blockchain explorer, Blockchair, heeft onlangs een privacyscoresysteem geïntroduceerd om gebruikers te informeren over privacy.

Dieser Beitrag wurde am 9. Juli 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.