6 individuen beschuldigd door het Amerikaanse ministerie van Justitie voor het witwassen van miljoenen dollars aan Mexicaans drugskartelgeld met behulp van cryptocurrency

Zes personen zijn door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) aangeklaagd wegens vermeende deelname aan een witwasring met behulp van cryptocurrency.

De vermeende slechte acteurs zijn allemaal Chinese staatsburgers, waaronder Jiayu Chen, 46, Jianxing Chen, 40, Tao Liu, 45, Xizhi Li, 45, Jingyuan Li, 47, en Eric Yong Woo, 43

Volgens gerechtelijke documenten die op 15 oktober zijn ontzegeld. in de US Eastern District Court van Virginia maakten de zes individuen deel uit van een criminele groep die miljoenen dollars van Mexicaanse drugskartels (inclusief het beruchte Sinaloa-kartel) doorsluisde met behulp van cryptocurrency en casino’s.

Volgens het ministerie van Justitie zijn de zes beschuldigd van samenzwering om illegaal geld wit te wassen en samenzwering om cocaïne te verspreiden. Een van de personen, Tao Liu, is ook beschuldigd van een poging om een ​​undercoveragent van wetshandhavers om te kopen om voor meerdere mensen valse paspoorten te maken. De aanklacht komt na een vierjarig onderzoek naar drugshandel en Aziatische witwasprogramma’s in de Immediate Edge en de rest van de wereld, aldus het ministerie van Justitie in een persbericht .

In een poging om in communicatie te blijven en hun illegale activiteiten te plannen, gebruikten de samenzweerders gecodeerde sociale mediaplatforms zoals WhatsApp en WeChat. De zes criminelen zouden ongeveer $ 30 miljoen hebben verzameld uit het witwasprogramma, aldus de aanklacht.

Vijf van de verdachten zijn al aangehouden, terwijl Jianxing Chen op vrije voeten blijft. Wendy Woolcock, een speciale agent die verantwoordelijk is voor de Special Operations Division van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA):

“Deze individuen hebben zich tot het uiterste ingespannen om hun vermeende criminele activiteiten en andere plannen te verbergen die drugskartels in staat stelden hun gifstoffen op onze gemeenschappen te drukken en hun illegale opbrengsten wit te wassen. Ondanks deze inspanningen konden ze niet ontsnappen aan detectie door de Amerikaanse wetshandhaving. DEA zal, samen met onze partners, doorgaan met het arresteren en berechten van transnationale criminelen zoals deze, die de vicieuze wereldwijde drugshandel faciliteren en ervan profiteren. „

De zes verdachten krijgen een gevangenisstraf van minimaal 10 jaar met de mogelijkheid van levenslange gevangenisstraf.

Dieser Beitrag wurde am 16. Oktober 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.